zomer

 

Tuin, planten:
tuin      lente      lente'07      zomer      zomerbloeiers      onkruid      herfst      winter      kamerplanten      euphorbia
Dieren, insecten in de tuin:
dieren/links      spinnen      vlinders      libellen      vliegen      zweefvliegen/1      zweefvliegen/2      wespen/bijen      kevers      wantsen      insecten overig
Nederlandse duinen, landen:
duinen      AustraliŽ      Duitsland      Engeland1      2      Frankrijk1      2      3      Ierland      ItaliŽ      Schotland      Spanje      SloveniŽ      KroatiŽ      TsjechiŽ
home      links      links2


To the English website / Naar de Engelse websiteEngels / English

 

zomer


In de zomer is het genieten van alle planten, die volop bloeien.
Soms is er ook wel eens een minder leuk moment. In juni 2004 is tijdens een storm mijn fluweelboom omgewaaid. Mijn vrouw klaagde wel eens, dat hij voor te veel schaduw zorgde en dat was ook wel zo. Maar toch....

fluweelboom..... fluweelboom

        

Een prachtige plant vind ik de valeriaan (witte en rose). Hij doet me altijd terugdenken aan een vakantie in Ierland. Daar zag je ze overal in de muren groeien en bloeien. Dat geeft al aan dat ze niet veel water of voedzame grond nodig hebben. Als je de uitgebloeide bloemen er uitknipt, heb je in de herfst nog steeds van die prachtige bloemen. Een atalanta op je broek is natuurlijk ook heel apart.

valeriaan..... atalanta

 

waterlelie (Nymphaea firecrest)..... klimroos (Rosa New Dawn).
In de vijver bloeit de waterlelie (Nymphaea firecrest).Hij bloeit van juni tot en met september en kan op een diepte van 30 tot 80 centimeter staan. De naam fire (vuur) heeft hij gekregen door kleur van de meeldraden. Deze verloopt van geel naar oranje. De bloemen schijnen een zoetige geur te verspreiden. Maar om dat te merken, moet je hem in een mini vijver zetten.

Tegen de muur hebben we een klimroos (Rosa New Dawn). Eigenlijk is de plek in de zomer te donker, omdat de kastanjes dan te veel schaduw geven. Toch doet hij het. Misschien met wat minder bloemen dan normaal, maar ze zijn prachtig en ruiken heerlijk. Hij blijft lang doorbloeien. Op de winterpagina is nog een foto van hem te zien.


Foto's zomer 2010.
Bloemen en insecten horen bij elkaar. Ik houd zowel van de insecten als van de bloemen. Beide horen in de tuin. Ook al worden sommige insecten schadelijk genoemd. Meestal overleven de planten het wel als ze op de juiste plek staan. Er is zoveel te vertellen. Ik hoop daarom, dat je ook mijn insectenpagina's bezoekt. (En natuurlijk de pagina over vijand nr 1... de spin!!!)
Over de prachtige bloemen, die hier staan, is informatie te vinden op de pagina "zomerbloeiers"
Citroenvlinder (Gonepteryx rhamni) / Korenbloem, Vaste korenbloem (Centaurea macrocephala)..... Wespbij, koekoeksbij (Nomada spec.) / Ossentong (Pentaglottis sempervirens)

Citroenvlinder (Gonepteryx rhamni) / Korenbloem, Vaste korenbloem (Centaurea macrocephala)   Wespbij, koekoeksbij (Nomada spec.) / Ossentong (Pentaglottis sempervirens)

Witte reus of Ivoorzweefvlieg  (Volucella pellucens) / Beeemdkroon (Knautia Arvensis)  Witte reus of Ivoorzweefvlieg  (Volucella pellucens) / Beeemdkroon (Knautia Arvensis)

        

.....   Twee foto's augustus 2007

 

Verlichtingsavond in Bergen 2010.

Verlichtingsavond in Bergen 2010...... Verlichtingsavond in Bergen 2010.        
De eerste woensdag in augustus is er verlichtingsavond in Bergen. Ik haal dan alle glaasjes en potjes van zolder. 's Avonds gaan er waxinelichtjes in. Voordat we ze er in zetten, gieten we een klein beetje water in de glaasjes en potjes. Ze blijven dan veel schoner. En dan maar hopen, dat het droog blijft.
's Avonds komen er dan vele mensen naar het dorp. Tijd om zelf het dorp in te gaan is er meestal niet.
De eerste verlichtingsavond was heel wat jaren geleden. Namelijk in 1926.

       

 Engels / English                                                         

 

                        

 

Subpagina zomerbloeiers:  Struiken, die in de zomer bloeien.

 

W3Counter Web Stats

 

 

-0-0-0-