tsjechie

 

Tuin, planten:
tuin      lente      lente'07      zomer      zomerbloeiers      onkruid      herfst      winter      kamerplanten      euphorbia
Dieren, insecten in de tuin:
dieren/links      spinnen      vlinders      libellen      vliegen      zweefvliegen/1      zweefvliegen/2      wespen/bijen      kevers      wantsen      insecten overig
Nederlandse duinen, landen:
duinen      AustraliŽ      Duitsland      Engeland1      2      Frankrijk1      2      3      Ierland      ItaliŽ      Schotland      Spanje      SloveniŽ      KroatiŽ      TsjechiŽ
home      links      links2


To the English website / Naar de Engelse websiteEngels / English

     TsjechiŽ   Boheems Paradijs,  MoraviŽ  2004

 

Eťn jaar hebben we een rondreis gemaakt en ťťn jaar zijn we ongeveer dertig kilometer onder Praag bij een stuwmeer op ťťn plek gebleven. TsjechiŽ is een mooi land en nog steeds een goedkoop land. (Behalve misschien het centrum van Praag) Ik heb een paar plekjes uitgezocht.

Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)... Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)

Prachovskť SkŠly (Prachov Rots).

Tachtig kilometer noordelijk van Praag, vlak onder het Reuze Gebergte ligt het gebied "het Boheemse Paradijs". Het meest bezochte deel is Prachovskť SkŠly (Prachov Rots). Het is 137 miljoen jaar geleden ontstaan. Toen was het hier een krijtzee. Later zijn door erosie deze grillig gevormde zandsteenrotsen gevormd. Het gebied is 190 ha groot. 
Wij zijn er vanuit het Reuzen Gebergte (Wat ook een mooi gebied is) naar toe gereden. Als je heel goed kijkt zie je op het eerste plaatje hieronder op een rotsformatie een paar bergbeklimmers staan. Je moet dan geen hoogtevrees hebben. Achteraf had ik wat dichter bij het groene hek moeten staan voor het maken van de foto's. Ook iemand met hoogtevrees kan er heerlijk wandelen.

Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)... Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)         

Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)... Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)       

Prachovskť SkŠly  (Prachov Rots)

 

de Moravische Karst... de Moravische Karst

MoraviŽ

MoraviŽ ligt in het oostelijk deel van TsjechiŽ. Daar heb je ook het natuurgebied de Moravische Karst. Een kalksteengebied met grotten en kloven. Je kunt er prima wandelen.  Hier zie je zo'n kloof. Het schijnt een ingestorte grot te zijn geweest. Ik hoop, dat de andere grotten wat betrouwbaarder zijn.

 

Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.... Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.  

Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.

In zuidoost MoraviŽ ligt de stad Roznov pod Radhostem. Het heeft een heel leuk openluchtmuseum. Woningen werden  tot en met de 19e eeuw  vaak van hout gemaakt. Veel houten woningen uit Roznov zijn hier naar toe verplaatst rond om een pleintje. Als je verder wandelt, kom je ook een molen en vele oude boerderijen tegen.    

Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.... Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.                                      

Openluchtmuseum Roznov pod Radhostem.     

 

Engels / English                                             

                                                                               

                      

 

W3Counter Web Stats

 

 

-0-0-0-