Ierland    Omgeving van Limmerick


Tuin, planten:
tuin      lente      lente'07      zomer      zomerbloeiers      onkruid      herfst      winter      kamerplanten      euphorbia
Dieren, insecten in de tuin:
dieren/links      spinnen      vlinders      libellen      vliegen      zweefvliegen/1      zweefvliegen/2      wespen/bijen      kevers      wantsen      insecten overig
Nederlandse duinen, landen:
duinen      AustraliŽ      Duitsland      Engeland1      2      Frankrijk1      2      3      Ierland      ItaliŽ      Schotland      Spanje      SloveniŽ      KroatiŽ      TsjechiŽ
home      links      links2

 

To the English website / Naar de Engelse websiteEngels / English 

 

  Ierland   Omgeving van Limerick (Regio Shannon)


Toen onze zoon in  1997 in Limerick (een stad aan de westkust) studeerde, hebben we hem opgezocht en zijn we er een week gebleven.We hadden de boot van Hoek van Holland genomen. En zijn daarna met de auto Engeland overgestoken. We waren wel eens in Engeland geweest, maar nog nooit in Ierland. De wat warmere landen hadden tot dan de voorkeur. 
Hoewel we maar een klein deel hebben gezien, heeft het eiland een onvergetelijke indruk gemaakt.

 Cliffs of Moher ...  Cliffs of Moher

 Cliffs of Moher ...  Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn overweldigend. Ze horen tot de hoogste klippen van Europa. Op sommige plekken zijn ze wel 214 meter hoog. Ver in de diepte zie je allerlei zeevogels. Je kunt een heel stuk langs de kliffen wandelen. Eťn pad liep mij wat te dicht bij de rand.

 

Op weg naar de Burren.      Op weg naar de Burren.   
 

De Burren... De Burren  

De Burren... De Burren                         

De Burren. Ten noorden van de kliffen ligt een kalksteenplateau van zo'n 160 km2  . Het lijkt of je over een soort maanlandschap loopt. Overal liggen rotsblokken. Naar welke kant je ook kijkt. 
Tussen de rotsen groeien vele soorten planten (ook orchideeŽn)  een generaal van Cromwell schijnt eens gezegd te hebben, dat je er niemand kan ophangen, verdrinken, of begraven. Niet zo'n aardige man lijkt me.

               

Ierland... Ierland                     

Op de terugweg richting Dublin kom je ook nog veel moois tegen. Vooral als je van de hoofdweg afgaat.
De struik met gele bloemen is vermoedelijk een gaspeldoorn (Ulex gallii). Je komt hem veel tegen en is familie van de brem. Maar dan met stekels.

                                                                          

 Engels / English                                                        

 Subpagina AustraliŽ:  Hongkong        

                                                                             

up                    omhoog 

 

W3Counter Web Stats

 

 

-0-0-0-